подробно
Продукти, от които може да се интересувате
подробно

Описание на продукта: Силициев аерогел импрегниран OX филц

Силициев аерогел импрегниран филц е вид гъвкав топлоизолационен филц, който е изработен от предварително окислени влакна като основен материал и композиран с аерогел прах чрез нанокомпозитен процес. Тя може да осигури най-добрия топлоизолационен ефект и икономична стойност на енергия при температура 650°CМатериалът има свойствата на топлоизолация, забавяне на горенето и противопожарна защита, водоотблъскване и дишане, добра гъвкавост, лесно рязане, безопасност и опазване на околната среда и др. Това е най-идеалният топлоизолационен материал.

Silica aerogel impregnated OX feltОсновните свойства на силициев аерогел импрегниран OX филц

 1. По-тънка дебелина на изолацията: дебелината на материала е тънка (само 1-3 мм), което е 1/5-1/3 от традиционната дебелина на материала, спестявайки място;

 2. По-висока топлоизолационна производителност: ултра ниска топлопроводимост, отличен топлоизолационен ефект;

 3. Огнеустойчив: Огнеустойчив ефект достига ниво V0;

 4. Напълно хидрофобни: водоустойчиви, непромокаеми, устойчиви на пукнатини, устойчиви на удар;

 5. По-дълъг експлоатационен живот: силна способност против стареене, експлоатационният живот е 8 ~ 10 пъти по-дълъг от конвенционалните материали;

 6. Зелени и безопасни: при високи температурни условия не се отделят токсични и вредни газове.

  The main properties of Silica aerogel impregnated OX felt


Полета на приложение на силициев аерогел импрегниран OX филц

 1. Сглобяеми изолационни тръби

 2. Изолация на резервоари за съхранение, контейнери и друго оборудване

 3. Паропровод за извличане на нефт

 4. Тръбопроводи на термоелектрически централи, нефтохимически централи и химически централи

 5. Изолация на каросерията на високоскоростни влакове, метрото и др.

 6. Пожарна и топлоизолация за сгради и нови енергийни превозни средства.

    For New energy vehicle(Electric Vehicles ) power battery

Подходящ е за топлоизолация наElectric Vehicles  акумулаторни модули, термичната защита на акумулаторните клетки, цялостната топлоизолация на корпуса на превозното средство и корпуса на батерията и топлоуправлението на топлоизолационни продукти в малки пространства като проектори и домакински уреди. Специални дрехи за забавяне на горенето, топлоизолационни завеси, палатки и други междинни материали.


Като основен компонент на батерията на ново енергийно превозно средство, модулът на батерията обикновено се състои от различен брой клетки в серия или паралелни чрез проводими листове. Въпреки това, когато батериите са тясно подредени, за да образуват модул на батерията, в определена батерия възниква екстремна ситуация. В случай на прегряване, отработени газове или пожар, изтощената топлина ще повлияе на съседните батерии, причинявайки на съседните батерии също топлинно избягване.

Application fields of Silica aerogel impregnated OX felt for electric vehicle battery


Ето защо, за да се подобри безопасността на модула на батерията и да се избегне топлинна дифузия между клетките, между клетките е подреден аерогел топлоизолационен материал, за да се гарантира, че когато една батерия е термично извън контрол, това няма да засегне съседните батерии.

Application fields of Silica aerogel impregnated OX felt

Научете повече за аерогеловия филц:

Силициев аерогел е силно диспергиран твърд триизмерен наноматериал със специални микроструктури като висока специфична повърхност, наномащабни пори и ниска плътност, което го прави изключителен в термични, електрически, акустични, оптични и други области. Известен като "магическият материал, който промени света".


Сред многото свойства на аерогела, най-зрялото и широко използвано е неговата топлоизолационна ефективност. Аерогел понастоящем е известен като твърдият материал с най-добър топлоизолационен ефект. Специалната структура на аерогел може да възпрепятства всички начини на пренос на топлина, включително топлопроводимост, топлинна конвекция, топлинна радиация.


Аерогел материал има много ниска топлопроводимост, която може да достигне 0,013-0,016което е по-ниско от това на статичния въздух (0,024и топлоизолационните му показатели са същите като тези на традиционната неорганична топлоизолация. повече от три пъти материала. След като аерогелът се комбинира с различни топлоустойчиви влакна, той може да бъде направен в различни форми на топлоизолационни материали, които могат да бъдат широко използвани в промишлеността, строителството, тръбопроводите, автомобилите, космическата и други области.

what is the aerogel felt like?


Забележка: За по-подробни параметри на продукта, моля свържете се с нашето обслужване на клиенти!

factory

production procedure

engineering display


certifications

product packaging


FAQ


 • Home

  Whatsapp

  консултирайте се

  Email

  Звънни