подробно
подробно

Модулната сграда се счита за монтажна технология в областта на строителството. Изграждането на къщи използва предимно сглобяеми модулни компоненти за сглобяване, което има предимствата на сръчно сглобяване, енергоспестяване, опазване на околната среда и проста конструкция.


Modular building


В цялата модулна строителна индустрия предимствата на модулните сгради са бърза строителна скорост, по-малко ограничена от климатичните условия, спестяване на труд и могат ефективно да подобрят качеството на строителството.


Construction field


Аерогели

Аерогел SiO2 е нанопорзен твърд материал, чийто основен компонент са ултрафини частици. Материалът има характеристиките на ниска топлопроводимост, ниска плътност, голяма специфична повърхност, висока порьозност и малък размер на частиците и понастоящем се счита за най-лекия твърд материал. Благодарение на специалната физическа структура на аерогел, той има силна пожароустойчивост, топлоизолация и други свойства. С задълбочаването на приложните изследвания на аерогел в областта на строителството аерогел новите строителни материали постепенно се превръщат в "най-обещаващите" висококачествени материали в областта на строителството.


SiO2 aerogel 


Аерогел модулни строителни приложения

Продуктите от серията кабини за вземане на проби с нисковъглеродна нуклеинова киселина от аерогел, чрез отличните топлоизолационни характеристики на аерогеловите материали, могат да постигнат висока ефективност и енергоспестяване и 60% намаляване на въглерода и в същото време да отговарят на противопожарна защита на ниво А, което прави пробите с нуклеинова киселина по-безопасни и по-ефективни.


aerogel low-carbon nucleic acid sampling cabin

aerogel materials


Диаграма на производствения процес

sampling chamber

 Използване на аерогелова композитна негорима изолационна плоча вътре в камерата за вземане на проби

 insulation medium coating

Вземане на проби от тавана на кабината с аерогелово изолационно покритие

aerogel composite

Таванът на кабината за вземане на проби използва аерогел изолационно средно покритие + аерогел композитна негорима изолационна плоча

non-combustible insulation board

Сандвич панел на кабината за вземане на проби, използващ противогорима изолационна плоча от аерогел


Аерогел модулни строителни приложения

 Aerogel Modular Building ApplicationsАерогел Нови строителни материали


NO1. Аерогел композитна негорима изолационна плоча


Външна изолация на стени - (горещо през лятото и студено през зимата и други райони)


Аерогел композитна негорима топлоизолационна плоча е негорима топлоизолационна плоча, образувана чрез добавяне на пълнители като силициев аерогел прах, смесване на малко количество полистиролови частици и формоване с неорганични материали. Използва се за изграждане на изолация на стени, външна изолация на стени, изолация на покриви на сгради, цветни стоманени и покривни сандвич панели и др.

Aerogel non-combustible thermal insulation board

Традиционните органични топлоизолационни материали (като плоча и полистиролова плоча и др.), най-високата степен на пожар може да достигне само ниво В1, приложението в строителството е ограничено и материалът е лесен за стареене при естествени условия, докато аерогеловият композит е неразбираем Пожарният рейтинг на топлоизолационната плоча може да достигне клас А, а ефектът забавящ горенето е добър.


Традиционните неорганични топлоизолационни материали (като стъклена вата, дъска от скална вата и т.н.) съдържат влакна, които не са приятелски настроени за работниците по време на строителството, а продуктът има лоша твърдост, която е лесна за абсорбиране на вода и причинява проблеми като бълбукане и падане, докато аерогел композитна негорима топлоизолационна плоча принадлежи към нисковъглероден продукт за защита на околната среда, въглеродните емисии са само 60% от скалната вата и продуктът има определена твърдост, а основният материал не съдържа влакна, които са безобидни за човешкото тяло.


Специфичните предимства са следните:


(1) Топлопроводимост толкова ниска, колкото 0.043В / (м * К);


(2) реална противопожарна защита клас А;


(3) Продуктът има затворена клетъчна структура с нисък обем абсорбция на вода;


(4) Дълъг експлоатационен живот и устойчивост на стареене;


(5) Добри механични свойства.Система за термоизолационно покритие Аерогел

Външна изолация на стени - (горещо лято и топла зима и горещо лято и студени зимни зони)


Това е аерогелова топлоизолационна система, съставена от аерогелово топлоизолационно средно покритие, грунд и топлак. Той има предимствата на топлоизолация, леко тегло, безопасност и противопожарна защита, опазване на околната среда и дълъг експлоатационен живот.


Aerogel Thermal Insulation Coating


Може да се прилага при енергоспестяващо обновяване на фасади и покриви на сгради. Продуктите имат предимствата на тънка дебелина, добър топлоизолационен ефект, леко тегло, безопасност и опазване на околната среда и могат ефективно да намалят консумацията на енергия в сградата. Особено в сравнение с традиционните топлоизолационни материали, той има очевидни предимства в дебелината, удобството на конструкцията и безопасността.


(1) Понастоящем изискванията за опазване на енергията на сградите стават все по-строги. Като вземем за пример изискванията на "Стандарти за оценка на зелените сгради", двузвездните и тризвездните сгради изискват топлинните показатели на структурата на обвивката да бъдат увеличени съответно с 10% и 20%. Недостатъците от изпълнението на изискванията за енергоспестяване чрез сгъстяване на външната топлоизолация на външната стена постепенно се появяват, като напукване и падане на външния топлоизолационен слой на стената, изтичане на външна топлоизолация и честа поява на пожари на строителната площадка на външна топлоизолация.


(2) Съгласно топлинните изисквания на различните климатични зони изборът на подходящи топлоизолационни материали може не само да постигне целта на енергоспестяване и топлоизолация, но и да удължи живота на сградата. В райони с горещи лета и топли зими, за да отговори на изискванията за енергоспестяване, проектантският институт обикновено проектира и използва 30 мм ~ 40 мм стъклена топлоизолационна замазка от микромъниста по външните стени, за да отговори на енергийните изисквания за проектиране.


(3) За сравнение, топлоустойчивостта на 2-милиметровата аерогелова топлоизолационна система може напълно да замени 40-милиметровия стъклен термоизолационен разтвор за енергоспестяващ дизайн. В същото време, в сравнение с традиционната тънка мазилка система за външна топлоизолация на външни стени от полистиролова плоча, системата за топлоизолация на аерогел има предимствата на интегриране на топлоизолация и декорация и проста конструкция, която може да реши проблема, че традиционните топлоизолационни плочи са лесни за абсорбиране на вода и провалят, а топлоизолационният слой пада.Аерогел водоустойчива и топлоизолационна мембрана

Аерогел водоустойчива и топлоизолационна мембрана е интегриран водоустойчив и топлоизолационен материал. Състои се от отразяващ алуминиев филм + аерогел изолационен слой + самозалепващ водоустойчив субстрат + отделящ се филмов материал. Продуктът има предимствата на водоустойчива, слънчева защита, топлоизолация и охлаждане, удобна конструкция, дълъг експлоатационен живот, добро възпрепятстване на горене, добра топлоустойчивост, висока якост на свързване и зелена защита на околната среда.

13.png

Една конструкция за решаване на двата основни проблема на водоустойчива и топлоизолация като метални покриви и течове на покрива на сградата.


Предимства на приложението:


 1. Анти-ултравиолетово, изолиращо слънчево термично излъчване

  Алуминиевото фолио на повърхностния слой осигурява добро антиултравиолетово стареене и изолация от слънчева топлина.


 2. Проста конструкция

  Той е лесен за използване и може да бъде директно свързан след почистване на покривната повърхност на сградата; конструкцията е проста, операцията е безопасна, периодът на строителство е кратък, ефективността е висока и не се изисква поддръжка след формоване.


 3. Висока якост на свързване

  В сравнение с обикновените самозалепващи се намотки якостта на свързване се увеличава с 80%. Колкото по-дълго е времето за свързване, толкова по-добър е ефектът на свързване.


 4. Гъвкавият водоустойчив слой може да се адаптира към топлинното разширение и свиване на деформацията на покрива и деформацията на натоварването на вятъра.


 5. Той има широк спектър от приложения и може да бъде здраво залепен към циментови основи и различни метални повърхности.


 6. Висока якост на опън, голямо удължаване и силна адаптивност към свиване, деформация и напукване на основния слой. • Home

  Whatsapp

  консултирайте се

  Email

  Звънни